Děsivé zprávy dnešního dne

29. 8. 2014 10:21

Vybírám z titulků, jež mne dnes zaskočily na serveru idnes.cz:

Policisté se bojí zasahovat na ulici. GIBS nás šikanuje, tvrdí

Ulice naší země se proměnily v nebezpečné území, na nějž se bojí vstoupit i ti, kdo by měli pořádek zajišťovat - policisté se bojí zasahovat na ulici. "Nejsme sebevrazi, dnes má kdekdo doma pár ostrých nožů a nestydí se je použít," prohlásil pod podmínkou anonymity šéf policejních odborů. Nepomohlo ani hlídkování ve dvojicích, jak dokazuje poručík Pomalý: "Šli jsme s kolegou po ulici a najednou se proti nám vyřítil GIBS. Kolega Pechek stihl utéct, chodí po večerech trénovat, ale já nejsem tak rychlý, a tak jsem musel napráskat celou naši stanici." Policejní prezidium vydalo zprávu, že do doby, než bude GIBS za mřížemi, budou policisté zasahovat pouze v prostoru policejních stanic.

Za bohatstvím do chudého kraje. Studie boří mýty o životě v Praze či Brně

Lidé protestují a památkáři žádají nápravu. V našich největších městech došlo v posledních dnech ke zboření několika starých mýtů, dva z nich byly dokonce památkově chráněné. "Tady měl stát Superb," ukazuje Matěj Bajgar před CERGE-EI na svoji zánovní Felicii. "Dneska má kdejaký venkovan slušné auto a my tady v Praze abychom snad jezdili MHD. Já bych zavedl speciální daň, kterou by obyvatelé ČR odváděli ve prospěch Prahy a Brna." Premiér Bohuslav Sobotka není ostře proti, ostatně to ani neumí, ale míní, že by to vyvolalo velké byrokratické problémy a administrativní náklady.

Komunisté si Slovenské národní povstání přivlastnili, říká historik

Také u našich východních sousedů to vře. Při přípravě oslav sedmdesátin se zjistilo, že Slovenské národní povstání zmizelo. Premiér Fico, jenž si už ostřil brk na slavnostní projev, obvinil pravicové politiky, kteří v následné hádce založili dvě nové strany. Historik Jiří Rajlich se však domnívá, že za všechno můžou komunisté. "Vždyť se na to podívejte. Bezákovi sebrali mitru, Sovětům za pár vodek prodali Podkarpatskou Rus a teď ještě někam zašantročili to naše slavné SNP". Názor Slovenské komunistické strany se nepodařilo zjistit, neboť poslední dva členové se nedokázali dohodnout, kdo z nich je předseda.

Islamisté vydali další videa vraždění, Obama poslal do oblasti Kerryho

V USA probíhá nelítostný boj o moc. Obama by se chtěl zbavit svého protivníka Kerryho, ale jako pravidelný čtenář WikiLeaks se bojí použít standardní cestu, tedy dát rozkaz CIA. Vyslal jej tedy na Blízký východ, do oblasti nejprudších bojů mezi islámskými extremisty a ostatními extremisty. Na cestu mu poskytl průvodní dopis požadující ve jménu Nejsvětější Trojice volný průchod a oblékl jej do reflexní vesty v barvách americké vlajky.

Kancléř Mynář mířil na summit NATO bez prověrky. Po zveřejnění to popřel

Prezident Zeman je mezi podřízenými znám svými nekompromisními prověrkami a v oblasti vojenství jeho přísnost nezná mezí. Své by o tom mohl vyprávět ministr obrany Martin Stropnický, jenž před svým jmenováním musel půl hodiny klikovat a poté zubním kartáčkem vyčistit druhé hradní nádvoří. Zřejmě z těchto důvodů kancléř Vladimír Mynář před cestou na summit NATO neodevzdal cestovní příkaz a do poslední chvíle se snažil cestu tajit. "Starej ho nutil běhat po Petříně a jezdil za ním v Panduru, aby nemoh zpomalit," vylíčil neúspěšné tajnůstkaření kancléře jeden z hradních ochutnávačů alkoholu. Na náš dotaz Mynář vše popřel a dál se věnoval skládání ponožek do komínků.

Čeští vojáci odletěli do Turecka. Zajistí spojení při ochraně nebe

Naše vojsko je na špičkové úrovni. Sám Bůh, rozladěn kázeňskými problémy andělů strážných, si vyžádal české vojsko k ochraně nebe. Do Turecka již odletěli spojaři, kteří na vrcholku Araratu připraví vše potřebné k nanebevzetí liberecké protichemické jednotky pod vedením svého vojenského kaplana.

Zobrazeno 1907×

Komentáře

Daliluh

Když jsem viděl titulky uvedených článků, u každého mě napadlo něco jiného, než ve skutečnosti obsahoval, a tak jsem sepsal, co by pod takovým titulkem taky mohlo být jiného. Petiskovi se omlouvám za uvedení jména, ale přesun do Liberce mi do fabulace krásně zapadl. Pokud toto vysvětlení nestačí, jméno smažu.

petisek

Děkuji za smazání.

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio