Škola základ života

16. 7. 2009 19:34

Okousaná ukazovátka a rýhy od nehtů nervózních kantorů na tabulích, to byly dlouhou dobu jediné viditelné znaky plánované školské reformy. Vše se změnilo až s příchodem mladého ambiciózního ministra Ondřeje Lišky, který se na svá školní léta ještě moc dobře pamatoval, a hodlal to proto učitelům všechno vrátit i s úroky. Začal protikrizovým opatřením Spoříme s Liškou, který souzněl i s celkovým zaměřením Strany zelených na mladé voliče. Naděje však pohřbil jeho druhý krok, kterým se rozhodl konečně uvést do života státní maturity.

Nejprve zareagovali učitelé, kteří by státními maturitami přišli o možnost naposledy vydusit své studenty. Hitem letošních písemných maturit z českého jazyka tak byla úvaha na téma "Státní maturity aneb Přihlas se na Facebook a vyhraj skvělé ceny". Akce však skončila fiaskem, protože drtivá většina maturitních prací byla naprosto shodných, včetně pravopisných chyb. Několik studentů dokonce práci odevzdalo vytištěnou, přestože na začátku hodiny dostali pouze papír a pero. Protože se však údajně jednalo o technicky nadané studenty průmyslovky, kteří dokáží podle slov ředitele "vyrobit na koleně i atomovou bombu", bylo od vyšetřování této kauzy upuštěno.

Semínko vzpoury však bylo zaseto a do Prahy se začaly sjíždět davy studentů. Marně se snažil ministr utišit mohutnou vlnu protestů heslem "Na těchto základech můžete stavět." Nakonec byl rád, když se mu podařio přemluvit své bývalé kolegyně z poslaneckého klubu, aby vládě vyslovily nedůvěru a on se mohl vzdát svého postu. Od té doby není k zastižení a dnes ráno se mu nedovolali ani moderátoři z Impulsu, kteří mu chtěli předat příspěvek 120 000 korun na podporu školství.

Proti státním maturitám vystoupili i squateři, kteří pohrozili, že v případě jejich schválení opustí Miladu. Tváří v tvář humanitární katastrofě ohrožující celou Prahu neohroženě vystoupil ministr pro lidská práva Michael Kocáb a po dlouhém vyjednávání se mu podařilo krizi zažehnat. Naneštěstí v té době již část squaterů okupovala Náměstí republiky, odkud nebyla schopna trefit zpátky do sousedních Holešovic. O jejich převozu se jedná, svou pomoc s dodávkou uspávacích pušek přislíbila i zoologická zahrada v Tróji.

Když studenti viděli, že neuspějí u ministra, zacílili do vyšších politických pater a poslali v duchu moderní komunikace mail Václavu Klausovi, známému eurodisidentovi, který je v současné době v domácím vězení na Pražském hradě. Ten však výzvu studentů nepochopil jako dopis adresovaný jemu osobně a přeposlal jej všem lidem ze svého adresáře, čímž se dostal i k americkému prezidentovi Baracku Obamovi. Toho vzápětí CIA, kontrolující jeho poštu, obvinila, že se nenarodil v USA, ale v africké zemi jménem Česko, tudíž není ani platným prezidentem. Objevily se i spekulace, že Obama si rafinovaně zvolil USA pouze jako zastávku na cestě do Kanady.

Nakonec, zdoláni argumenty nejvyšších politiků, rezignovali i sami studenti. Na dnešní demonstraci dorazili jen ti, které přilákala akce Olgy Zubové "I já si zasloužím vaše vajíčko" nebo koncert etnické hudby, z nějž se vyklubalo duo Eva a Vašek. Olga Zubová si dokonce sama zkusila maturitu napsat, ale po neúspěšném složení prohlásila, že jsou nepřipravené a ona je rozhodnuta nechat o nich v parlamentu hlasovat. Přesto státní maturity nakonec asi budou, neboť jak sama Zubová podotkla: "To by se nás musela sejít na hlasování aspoň stovka..."

A jak o tom informují sdělovací prostředky?

http://zpravy.idnes.cz/squateri-opustili-strechu-vily-milada-kocab-jim-zarucil-dalsi-jednani-1et-/krimi.asp?c=A090630_100549_krimi_pei

http://zpravy.idnes.cz/obama-se-nenarodil-v-usa-a-neni-tudiz-prezident-tvrdi-americky-vojak-11l-/zahranicni.asp?c=A090716_104848_zahranicni_stf

http://zpravy.idnes.cz/protest-za-odklad-maturit-je-fiasko-demonstrovalo-jen-200-studentu-p97-/studium.asp?c=A090716_115735_studium_bar

 

Zobrazeno 1326×

Komentáře

SkoroPaladin

Pokud se nepletu, tak světový rozruch vzbudili v Talaringapatanu (a to už je co říct - úspěch).

Ester

Daliluh: :-) :-) <br />
Nezapomeň, že světový rozruch vzbudíš zvláště na Litoměřicku:-)

SkoroPaladin

Lepší než Necyklopedie. Jen tak dál. S tím jmelím se to určitě nauč, bude to potřeba stále častěji (kuci nám halt stárnou :-)).

Ester

O jejich převozu se jedná, svou pomoc s dodávkou uspávacích pušek přislíbila i zoologická zahrada v Tróji:-) :-)<br />
<br />
nechceš se ucházet o angažmá v jistém nejmenovaném pražském lokálním žižkovském divadle?:-)

Daliluh

Na Žižkově je jen jedno divadlo, ale světového významu. Zatím jsem si pořídil záclonu a každý večer ji zatahuji a ráno zase roztahuji. Až to pořádně nacvičím, pokusím se ucházet o místo oponáře, které je tam tradičně rezervováno pro budoucí opory amsáblu. Jo, a taky se učím schazovat jmelí...

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio